De Christo, of voluit 'Scoutinggroep St. Christoforus-Lichtdraagsters Arnhem', is een leuke scoutinggroep op een prachtige locatie in Arnhem. We zitten aan de rand van park Klarenbeek met park Angerenstein en Hoogte 80 op loopafstand. Dit alles biedt genoeg mogelijkheden om het scoutingspel in de natuur maximaal te kunnen spelen.

Binnen onze vereniging zijn verschillende leeftijdsgroepen, de speltakken:

Het scoutingprogramma dat aangeboden wordt sluit aan bij de leeftijd en ontwikkeling van de leden. Met groeiende zelfstandigheid en de daarbij horende afnemende (bege)leiding. Allemaal onderdeel van de doorlopende leerlijn, maar daar hoef je je niet druk om te maken. Eigenlijk is het gewoon ervaren door te DOEN! En als het kan liefst lekker buiten. SAMEN genieten van alles dat scouting te bieden heeft!

SCOUTS

 

De geschiedenis van onze groep:

Op 16 juni 1933 is scoutinggroep 'Sint Christophorus' opgericht, ontstaan vanuit de St.Jans parochiekerk. Het was een rooms-katholieke groep en uitsluitend voor jongens bedoeld. Net na de oorlog, in de herfst van 1945 splitsten twee leiders zich af om een eigen scoutinggroep, de 'Charles de Foucauld', te starten. Dit was een succes. Echter in 1968 moest hun clubgebouw afgebroken worden en kwam deze groep met een fusie weer bij de Christoforus. Dit leidde er wel toe dat in 1969 binnen de Christo een rowanafdeling (RA 206) opgericht werd.

Een aantal jaar later, in 1980, was er nog een fusie, namelijk met 'de Lichtdraagsters'. Deze groep bestond sinds 1953 maar was in 1979 (door brandstichting) hun blokhut aan de Voetiuslaan kwijtgeraakt. Dit gebouw is wel weer herbouwd en in gebruik genomen door de 'Andre de Thaye', maar plaats voor de Lichtdraagsters was er niet meer. Tenminste, er was wel plek voor de leden, maar niet voor de leiding. Dit vond men niet acceptabel, waardoor de Lichtdraagsters uiteindelijk bij de Christoforus terecht kwamen. Vanaf toen werd het dus: scoutinggroep St. Christoforus-Lichtdraagsters Arnhem. En vanaf dat moment had de groep dus ook meisjes. Er werd wel apart gedraaid, dus welpen en kabouters, verkenners en padvindsters, rowans en sherpa's. Het duurde nog tot halverwege de jaren '90 voordat de onderdelen gemengd gingen draaien. 

Sinds 1956 hebben we onze opkomsten aan de Monnikensteeg. Het hoofdkwartier is daar toen door de groep zelf gebouwd, gebruikmakend van 2e hands stenen waar het cement nog door de leden vanaf gebikt moest worden voordat ze weer gebruikt konden worden. Het resultaat was een erg fijne blokhut waar de groep nog tot na de eeuwwisseling gebruik van heeft gemaakt. Toen het echter niet meer voldeed, is er op dezelfde plek een nieuw gebouw neergezet dat in 2004 geopend is. Hier hebben we sindsdien elke week onze opkomsten en genieten we elke keer weer van het scoutingavontuur!