Wie zijn wij?

Onze groep bestaat uit jongens en meisjes in de leeftijd vanaf 15 tot 18 jaar. Binnen Scouting Nederland noemen ze ons Explorers.
De RSA heeft een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
Zij hebben daarom geen leiding maar begeleiding. De groep kiest uit hun midden een voorzitter, penningmeester en secretaris. Deze jongelui zijn ook de eerstverantwoordelijken binnen de RSA.

Wanneer zijn wij er?

Wij komen op de vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur bij elkaar.

Wat dragen wij?

Ons uniform bestaat uit een brique blouse met blauwe spijkerbroek en uiteraard de groepsdas. De groepsdas is bij alle onderdelen van de Christoforus hetzelfde.

De begeleiding

De begeleiding heeft hoofdzakelijk een adviserende en sturende rol, maar is te allen tijde eindverantwoordelijk voor de RSA.

Wat doen wij zoal?

De programma's worden door de leden zelf samengesteld en verzorgd. Hierbij kun je denken aan weekenden op de blokhut of elders, bbq + kampvuur, dropping, hike, thrillernight, videomarathon, entertainmentnight en sport en spel. Jaarlijks worden er door de leden enkele klussen tegen betaling
verricht, zodat hiermee de extra en duurdere activiteiten te kunnen bekostigen. Dit geldt voor bijvoorbeeld bowlen, bioscoopbezoek, bbq en natuurlijk voor het zomerkamp.

Zomerkamp

Natuurlijk gaan wij ook op zomerkamp, meestal de een na laatste week van de grote vakantie. Het zomerkamp is bij voorkeur in het buitenland.

Geïnteresseerd?

Langs komen mag en kan altijd op boven genoemde dagen en tijden.
Zijn er nog vragen, mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!