De scoutinggroep is onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen, de speltakken. Deze spelen allemaal hun eigen spel, soms met hun eigen themaverhaal. Is een van de speltakken iets voor jou, en woon je in Arnhem of omgeving, stuur dan even een mailtje naar de betreffende speltak om af te spreken wanneer je kunt komen kijken. Na 4 keer kijken kun je beslissen om lid te worden. Voor de kosten hoef je het niet te laten, die proberen we zo laag mogelijk te houden. Voor speciale activiteiten zoals bijv. een weekend- of zomerkamp kan nog een extra bijdrage gevraagd worden.

 

 

  De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur.
  De Welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Zij spelen in de rimboe rond het Junglebook verhaal.
  De Scouts zijn jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar. Scouts zijn zelfstandiger dan welpen en werken samen in patrouilles.
  Bij de RSA (Rowan / Sherpa Afdeling) kom je als je tussen de 15 en 18 jaar bent. De leden maken zelf hun programma en doen uitdagende dingen.
  De Grizzly-Stam bestaat uit personen van 17 t/m 23 jaar en maakt en draait ook hun eigen programma. Ook verricht de stam ondersteunende taken richting de groep.
  De RL-stam is de groep die ouder is dan 23 jaar, zij komen ongeveer 1 keer per maand  samen met hun eigen programma.
  De OLC, beter bekend als de Oud Leden Club, is een speciale afdeling binnen onze groep. Oud leden en ouders van jeugdleden komen een aantal keer per jaar samen om gezellig een activiteit te doen.