De welpen zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar.


Wanneer komen de welpen bij elkaar?

Onze welpen draaien iedere zaterdag van 10 uur tot 12 uur. Onze activiteiten spelen zich in en rond onze blokhut af.


Het jungleboekthema

Het welpenspel is gebaseerd op het door Richard Kipling geschreven Junglebook. Dit is het verhaal van Mowgli, het mensenkind dat opgroeit tussen de dieren in de jungle. De leiding heeft allemaal namen van dieren uit het jungleverhaal, bijvoorbeeld: Baloe (de bruine beer), Bagheera (de zwarte panter), Raksha (de moederwolf) of Chil de wouw en nog vele anderen. De welpen doen allerlei activiteiten die gebaseerd zijn op dit thema.


Een gevarieerd programma

Wat doen wij zoal op de zaterdagen? Spellen, knutselen, insignes behalen door scoutingtechnieken te oefenen, hutten bouwen, broodjes bakken boven een kampvuur, speurtochten lopen en vooral veel plezier maken samen.


Kampen

Ieder jaar houden wij een weekendkamp in onze eigen blokhut. Daarnaast gaan wij ieder jaar altijd in de eerste week van de zomervakantie op zomerkamp. Dat kamp speelt zich af rond een thema dat ieder jaar weer anders is en de kinderen aanspreekt. Wij maken dan gebruik van een blokhut van een andere groep.


Installatie en insignes

Na een paar maanden meegedraaid te hebben, wordt een welp geïnstalleerd. Dit is de officiële toevoeging van een welp aan de groep, waarbij hij of zij de welpenbelofte opzegt en daarbij voor het eerst de groene Welpenblouse draagt. De ceremonie wordt besloten door het uitreiken van de groepsdas en de groeps-, speltak- en regio-insignes. Deze insignes moeten op de groene blouse worden genaaid. Gedurende het scoutingjaar kunnen Welpen nog meer insignes halen door een aantal opdrachten te vervullen waaruit een bepaalde vaardigheid blijkt. Hieraan wordt aandacht besteed tijdens de opkomsten.


Lid worden?

Maak vrijblijvend eens een afspraak met ons. En vind je het na vier weken proeftijd nog steeds leuk, dan kun je lid worden! Via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. kun je ons bereiken.

De welpenleiding.